1. Zakelijk Vastgoedbankieren
  2. /
  3. Betalen
  4. /
  5. Euro-incasso afschrijving

Euro-incasso afschrijving

Automatisch bedragen van uw rekening afschrijven.
Een Euro-incasso gebruikt u om rekeningen automatisch te betalen. Dat doet u met een incassomachtiging. Daarmee geeft u de ontvanger toestemming om het afgesproken bedrag bij u te incasseren. Ook geeft de machtiging Handelsbanken toestemming om de Euro-incasso van uw betaalrekening af te schrijven. Zo betaalt u uw rekeningen automatisch op tijd.
-
  • Een Euro-incasso gebruikt u om rekeningen automatisch te betalen (incassomachtiging).
  • Door een Euro-incasso betaalt u uw rekeningen altijd op tijd.
  • Een Euro-incasso kunt u terugboeken.

Euro-incasso terugboeken

Het kan dat de ontvanger u vraagt om een Euro-incasso terug te boeken. Of u bent het niet eens met een Euro-incasso. Dan kunt u een Euro-incasso terug laten boeken binnen acht weken nadat het bedrag van uw rekening is afgeschreven. Dit kan via uw Accountmanager Zakelijk.  

Euro-incasso blokkeren

Wilt u nadat u een Euro-incasso heeft geweigerd of heeft laten terugboeken de Euro-incasso ook in de toekomst blokkeren? Blokkeer dan de ontvanger of het machtigingskenmerk. 

U kiest ervoor om een ontvanger te blokkeren als u deze niet heeft gemachtigd, of als u de machtiging heeft ingetrokken. Blokkeert u een ontvanger, dan voeren we toekomstige incasso’s van deze ontvanger niet meer uit. 

U kiest ervoor om een machtigingskenmerk te blokkeren als u een bepaalde dienst van een ontvanger wilt blokkeren. Zo blokkeert u alleen de incasso’s die niet voldoen aan dit kenmerk. Andere incasso’s van dezelfde ontvanger voeren we wel uit. Dit kan via uw Accountmanager Zakelijk. 

Meer over Euro-incasso