1. Zakelijk
  2. /
  3. Beleggen
  4. /
  5. Vermogensbeheerrekening

Vermogensbeheerrekening

Actief vermogensbeheer met een mix van beleggingsinstrumenten.

Kenmerken Vermogensbeheerrekening

en man tittar fram mellan datorer i ett kontorslandskap
  • Goed gespreide samenstelling van uw beleggingsportefeuille met een mix van beleggingsinstrumenten, zoals fondsen en indextrackers.
  • U hoeft zelf geen aan- en verkoopbeslissingen te nemen of beleggingstransacties te doen.
  • 24/7 online inzage via Mijn Optimix en de Optimix app.
  • Geld opnemen en inleggen zonder extra kosten kan via een vaste tegenrekening. 
  • Optimix kan uw cashpositie aanhouden en al uw transacties afhandelen via uw Particuliere Beleggersrekening bij Handelsbanken.


Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de Optimix Vermogensbeheerrekening? Neem dan contact op met het Handelsbanken-kantoor bij u in de buurt. 
Vind uw kantoor

Welk risicoprofiel past bij u?

Gematigd profiel

Het gematigd profiel richt zich op (koopkracht)behoud van uw vermogen. Op de langere termijn is een beperkte groei van uw vermogen mogelijk. U loopt een beperkt risico en accepteert een licht verlies op uw beleggingen in één of meerdere slechte beleggingsjaren. 

Gebalanceerd profiel

Het gebalanceerd profiel stuurt op (koopkracht)behoud van uw vermogen met vermogensgroei op de langere termijn. U loopt meer risico en u kunt een verlies op uw beleggingen in één of meerdere slechte beleggingsjaren accepteren.

Groeiprofiel

Het groeiprofiel stuurt op vermogensgroei op de langere termijn. U neemt bewust een groot risico om later meer winst te kunnen halen uit uw belegde vermogen. U kunt een groot verlies in één of meerdere slechte beleggingsjaren accepteren. 


Wat kost beleggen met de Optimix Vermogensbeheerrekening?

mynt och sedlar

Directe kosten

Beleggen met de Optimix Vermogensbeheerrekening kost per jaar ongeveer 0,9% van het beheerd vermogen, inclusief btw. In dit bedrag tellen we ook de kosten voor Optimix mee, zoals het bewaarloon en de transactiekosten. U betaalt geen vergoeding voor de beleggingen in fondsen van Optimix en Handelsbanken. Dit is gemiddeld 30% van uw portefeuille. 

Indirecte kosten

Dit zijn de kosten voor de beleggingsinstrumenten in uw portefeuille, zoals fondsen en indextrackers. Per jaar is dit gemiddeld rond de 0,6% van het beheerd vermogen, inclusief btw. 

Totale verwachte kosten

De totale verwachte kosten per jaar van een portefeuille met een gebalanceerd profiel zijn ongeveer 1,5% van het beheerd vermogen, inclusief btw.


Verantwoord beleggen

Optimix heeft de internationale regels van de Verenigde Naties - UN Global Compact - onderschreven. Deze regels op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, mensenrechten en corruptie zijn belangrijke voorwaarden voor ons beleggingsbeleid. Ditzelfde geldt voor de Principles for Responsible Investment (PRI). 

Ook werkt Optimix samen met Sustainalytics voor het controleren van beleggingen op duurzaamheid. Sustainalytics is de wereldleider op het gebied van duurzaamheidsonderzoek. 

De Particuliere Beleggersrekening wordt beschermd door het Zweedse depositogarantiestelsel

Op tegoeden aangehouden bij Handelsbanken in Nederland is het Zweedse depositogarantiestelsel van toepassing. Lees meer in het Informatieblad Depositogarantiestelsel. (pdf)  

Handelsbanken Dienstenwijzer Beleggingsdiensten

Wij willen u graag informeren over onze beleggingsdienstverlening, onze werkwijze en de kosten die hieraan verbonden zijn. Lees meer in de Dienstenwijzer Beleggingsdiensten (pdf).

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen hangt ook af van de ontwikkelingen op de financiële markten. De resultaten die in het verleden zijn behaald, bieden geen garantie voor de toekomst.