1. Particulier
  2. /
  3. Hypotheken
  4. /
  5. Tweede of derde woning kopen
Geld lenen kost geld

Tweede of derde woning kopen

Met de Extra Woninghypotheek van Handelsbanken.

Kenmerken Extra Woninghypotheek

Man tittar ut genom fönstret och ser fundersam ut.
  • Lening voor het kopen van een tweede of derde woning voor uzelf, uw kinderen of ouders.
  • Aflossingsvrije of lineaire aflossingsvorm mogelijk, met een maximale duur van dertig jaar.
  • Een vaste rente die tot maximaal tien jaar gelijk blijft of een variabele rente. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de Extra Woninghypotheek? Neem dan contact op met het Handelsbanken-kantoor bij u in de buurt.  
Vind uw kantoor

Van kennismaking naar hypotheekadvies

Bij de aankoop van een extra woning komt veel kijken. Om u te helpen, gaan we graag met u in gesprek. In het kennismakingsgesprek bekijken we samen uw financiële situatie en uw wensen.

De volgende stap naar een lening is het hypotheekadvies. In deze stap stelt uw accountmanager een adviesrapport samen. Hierin leest u wat uw persoonlijke en financiële situatie is, welke wensen u heeft, welke zekerheden u afgeeft en welke risico’s u accepteert. Ook leest u wat de gevolgen zijn als u bijvoorbeeld werkloos of arbeidsongeschikt wordt, met pensioen gaat of overlijdt. 

Van advies naar hypotheekofferte

Sluit het adviesrapport aan op uw wensen? Voldoen alle documenten die wij van u hebben gevraagd aan de voorwaarden? En wilt u van ons een lening? Dan maken wij hiervoor een offerte.

In de offerte staan alle afspraken over de lening, kosten, zekerheden en informatie die we van u krijgen. Heeft u de offerte gelezen en accepteert u onze lening? Dan ondertekenen we samen de offerte. Op dat moment is er sprake van een overeenkomst. De offerte is standaard drie maanden geldig. Wilt u dat de offerte langer geldig blijft? Dan zijn hier kosten aan verbonden.  

Hypotheekadvies Extra Woninghypotheek

twee vrouwen kijken over markete

U heeft een extra woning op het oog. Bijvoorbeeld voor uzelf of een huis voor uw kinderen of uw ouders. Kunt u een deel zelf betalen, maar zoekt u een aanvullende financiering? Dan kan de Extra Woninghypotheek een oplossing voor u zijn. 

Bespreek de mogelijkheden met uw accountmanager op het Handelsbanken-kantoor bij u in de buurt. 

Vind uw kantoor

Aflossingsvormen

U heeft verschillende mogelijkheden om uw lening voor de Extra Woninghypotheek terug te betalen. De mogelijke aflossingsvormen voor de Extra Woninghypotheek zijn aflossingsvrij en lineair, met een maximale duur van dertig jaar. Welke aflossingsvorm past bij u?

Vaste of variabele rente

Bij een vaste rente blijft uw rentepercentage gelijk voor de periode die u met ons afspreekt. Bij de Extra Woninghypotheek kunt u kiezen uit een vaste rente die maximaal tien jaar gelijk blijft. Ook kunt u kiezen voor een variabele rente die meebeweegt met de marktrente. 

Verandert uw situatie 

Een lening neemt u voor een langere periode. Verandert uw situatie tijdens de duur van uw lening? Wilt u uw lening aanpassen, of een tweede lening nemen? Of kunt u uw lening niet meer betalen? Bespreek veranderingen in uw situatie met uw accountmanager.


Actuele rentetarieven Extra Woninghypotheek

procent
Bekijk onze actuele hypotheekrentes van de Extra Woninghypotheek. 
Deze percentages gelden alleen voor een lening die u gebruikt voor de aankoop of (her)financiering van een tweede of derde woning.
Actuele hypotheekrente