1. Particulier
  2. /
  3. Hypotheken

Hypotheken

Een lening voor het kopen van een huis.

Een hypotheek die past bij uw persoonlijke situatie.
Hoe kunnen we u helpen?

U heeft een huis op het oog dat u wilt kopen. Een woning voor uzelf, of voor uw kinderen of ouders. Misschien heeft u zelf al een idee hoeveel u maximaal kunt lenen.

Het is tijd voor de volgende stap: de hypotheek aanvragen. Maar welke lening past in uw financiële plaatje? En kiest u voor een variabele of vaste rente? 

Vind uw kantoor

Meer informatie 

Uw accountmanager op uw Handelsbanken-kantoor helpt u graag bij het samenstellen van een lening die bij u past.


droomhuis

Een huis kopen

Wilt u een huis kopen of uw huidige woning herfinancieren? De Woninghypotheek van Handelsbanken sluit aan bij uw persoonlijke situatie en wensen. Uw accountmanager begeleidt u tijdens het hele proces zodat u volledig inzicht krijgt in alle onderdelen van uw lening.

tweede of derde woning kopen

Tweede of derde woning kopen 

Gaat u een tweede of derde woning kopen voor uzelf, of een huis voor uw kinderen of uw ouders? Kunt u zelf een deel betalen, maar zoekt u ook een aanvullende financiering? Dan kan de Extra Woninghypotheek voor u een oplossing zijn.


Korting op uw hypotheekrente

huis met een blaadje erin
Bij de koop of herfinanciering van een energiezuinige woning met energieklasse A+ of beter heeft u recht op onze Duurzaamheidskorting van 0,10%. 

Wilt u meer informatie of weten of u in aanmerking komt voor onze Duurzaamheidskorting? Neem dan contact op met het Handelsbanken-kantoor bij u in de buurt of lees verder. 
Duurzaamheidskorting

Waarom een lening bij Handelsbanken?

  • We bieden oplossingen die het beste passen bij uw persoonlijke situatie.
  • Uw accountmanager kent u persoonlijk en streeft naar een duurzame relatie.
  • Onze accountmanagers werken altijd lokaal en kennen de lokale markt goed.
  • Door korte lijnen weet u snel waar u aan toe bent.
  • Onze klanten waarderen ons met een hoge klanttevredenheidsscore.

Actuele rentetarieven

Bekijk hier de actuele hypotheekrentes voor de Woninghypotheek en de Extra Woninghypotheek. 

Hervorming van de referentierentes

informatie icoon
Referentierentes zoals Euribor, Eonia en Libor, worden wereldwijd gebruikt bij financiële overeenkomsten en producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leningen, hypotheken, deposito’s en obligaties.

Europese wetgeving verlangt van de financiële sector en toezichthouders dat zij de referentierentes hervormen. Handelsbanken bereidt zich goed voor op deze hervormingen.
Referentierentes

Handelsbanken Dienstenwijzer

Wij willen u graag informeren over onze dienstverlening, onze werkwijze en de kosten die hieraan verbonden zijn. In deze Dienstenwijzer leggen wij uit met wie u zaken doet en wat u van ons kunt verwachten.

Dienstverleningsdocument Hypotheekaanvraag

In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo’n document. Zo kunt u ons vergelijken met andere banken.