house with solar panels Handelsbanken.sezonnepanelen

Uw huis verduurzamen?

Duurzaam wonen verdient een lagere hypotheekrente

Gaat u uw woning verduurzamen naar minimaal energielabel A en kunt u dit aantonen via een adviesrapport en aanneemovereenkomst? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor onze Duurzaamheidskorting van 0,10%. 

Voor elke hypotheek met Duurzaamheidskorting laat Handelsbanken, namens u, vijf bomen planten door Trees for All. Zo profiteert u elke maand van een financieel voordeel op uw maandlasten en dragen we samen bij aan een beter milieu. 

Meer informatie?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor onze Duurzaamheidskorting? Neem dan contact op met het Handelsbanken-kantoor bij u in de buurt.  

0,10% Rentekorting:

 • U verbouwt een woning naar energielabel A of beter
 • U kunt via een adviesrapport en aanneemovereenkomst aantonen dat de verbouwing leidt tot een energielabel A of beter

Welk energielabel heeft uw woning nu?

log-on card symbool

Stap 1: Controleer het energielabel

Nog niet alle woningen hebben een geldig geregistreerd energielabel. Ga daarom naar   
en bekijk welk energielabel uw woning heeft en tot wanneer dit geldig is.
symbool van adviseur

Stap 2: Maak een afspraak met een energieadviseur

Sinds 1 januari 2021 wordt het energielabel vastgesteld door een gecertificeerd  . Als uw woning nog geen geregistreerd energielabel heeft, maakt u een afspraak met een energieadviseur. De adviseur komt bij u langs om uw woning te beoordelen op basis van de energieprestatieberekening. 
symbool van e-mail

Stap 3: Ontvang het energielabel per e-mail

De energieadviseur stuur u per e-mail een afschrift van het energielabel. Het afschrift wordt ook geregistreerd bij

Tips verduurzamen huis

symbool van thuis onder constructie
Uw woning energiezuiniger maken heeft veel voordelen: u verhoogt uw wooncomfort, u verlaagt uw energierekening en u draagt positief bij aan het klimaat. 

Ontdek met onze tips wat u kunt doen en zet de eerste stap.

Bomen planten met uw hypotheek

symbool van twee soorten bomen
Sluit u een hypotheek af met Duurzaamheidskorting dan laat Handelsbanken, namens u, vijf bomen planten door Trees for All. U ontvangt hiervan een genummerd certificaat.

We leggen u graag uit hoe dit in zijn werk gaat. 

Veelgestelde vragen

 • U heeft recht op de Duurzaamheidskorting bij het kopen van een woning met een geregistreerd energielabel A of beter. Ook bij renteverlenging of bij het herfinancieren van uw bestaande woning met een energielabel A of beter komt u in aanmerking. Let op: het energielabel moet afgegeven zijn na 1 januari 2021. 
   
  De korting geldt voor de  en de
   
  Gaat u uw woning verduurzamen naar minimaal energielabel A? Dan komt ook ú mogelijk in aanmerking voor onze Duurzaamheidskorting. 
 • Het Adviesrapport, waarin de maatregelen zijn benoemd om te komen tot een verwacht energielabel A of beter, moet opgemaakt zijn door een gecertificeerd energieadviseur. 

  U vind een gecertificeerd adviseur bijvoorbeeld op de site van of bij het regionaal of gemeentelijk energieloket. 
 • Heeft uw woning een geldig energielabel met een energieklasse A of beter, dan heeft u ook bij renteverlenging recht op de Duurzaamheidskorting. Neem voor meer informatie contact op met het bij u in de buurt.  
 • De Duurzaamheidskorting wordt alleen gegeven bij de start van een nieuwe rentevastperiode. Het is niet mogelijk om de Duurzaamheidskorting op een lopende overeenkomst te geven.
 • De Duurzaamheidskorting is niet van toepassing op variabele rente.

Handelsbanken Dienstenwijzer

Wij willen u graag informeren over onze dienstverlening, onze werkwijze en de kosten die hieraan verbonden zijn. In deze Dienstenwijzer leggen wij uit met wie u zaken doet en wat u van ons kunt verwachten.

Vergelijkingskaart Hypotheekaanvraag

Met de vergelijkingskaart kunt u ons makkelijk vergelijken met andere financiële dienstverleners. Zo kunt u bepalen welke dienstverlener het beste bij u past.