1. Particulier
 2. /
 3. Betalen
 4. /
 5. Betalingen
 6. /
 7. Euro-incasso

Euro-incasso

Automatisch rekeningen betalen.
Een Euro-incasso gebruikt u om rekeningen automatisch te betalen. Dat doet u met een incassomachtiging. Daarmee geeft u de ontvanger toestemming om het afgesproken bedrag bij u te incasseren. Ook geeft de machtigimg ons toestemming om de Euro-incasso van uw betaalrekening af te schrijven. Zo betaalt u uw rekeningen automatisch op tijd.

U krijgt van ons een bericht in uw e-mailbox binnen uw Particulier Internet Bankieren voordat we een afschrijving uitvoeren. 
-
 • Een Euro-incasso gebruikt u om rekeningen automatisch te betalen (incassomachtiging).
 • Door een Euro-incasso betaalt u uw rekeningen altijd op tijd.
 • Een Euro-incasso kunt u gemakkelijk terugboeken.
 • Eenvoudig te regelen via Particulier Internet Bankieren. 

Euro-incasso terugboeken

Het kan dat de ontvanger u vraagt om een Euro-incasso terug te boeken. Of u bent het niet eens met een Euro-incasso. Binnen Particulier Internet Bankieren kunt u een Euro-incasso terug laten boeken tot 56 dagen nadat het bedrag van uw rekening is afgeschreven. Dit kan op twee manieren:
 1. Ga naar Particulier Internet Bankieren en log in. Ga daarna naar de incassotransactie in het menu ‘Transacties’. Klik op de link in de incassotransactie om de terugboeking te bevestigen.
 2. Ga naar uw e-mailbox binnen Particulier Internet Bankieren. Ga daarna in het menu naar ‘Correspondentie’. Klik op de link in de incassomelding om de terugboeking te bevestigen.

Vraagt u het terugbetaalverzoek op tijd aan? Dan wordt uw betaling binnen twee werkdagen teruggeboekt. 

Euro-incasso blokkeren

Wilt u nadat u een Euro-incasso heeft geweigerd of heeft laten terugboeken de Euro-incasso ook in de toekomst blokkeren? Blokkeer dan de ontvanger of het machtigingskenmerk. 

U kiest ervoor om een ontvanger te blokkeren als u deze niet heeft gemachtigd, of als u de machtiging heeft ingetrokken. Blokkeert u een ontvanger, dan voeren we toekomstige incasso’s van deze ontvanger niet meer uit. 

U kiest ervoor om een machtigingskenmerk te blokkeren als u een bepaalde dienst van een ontvanger wilt blokkeren. Zo blokkeert u alleen de incasso’s die niet voldoen aan dit kenmerk. Andere incasso’s van dezelfde ontvanger voeren we wel uit. 

Meer over Euro-incasso