1. Particulier
  2. /
  3. Betalen
  4. /
  5. Betalingen

Betalingen

Onze diensten voor dagelijks betaalgemak.
vrouw biedt kopje koffie aan.

Betaalpas

Met de Handelsbanken Betaalpas neemt u gemakkelijk en veilig wereldwijd geld op bij pinautomaten en betaalt u bij betaalautomaten met het Maestro-logo.

Creditcard

Met de Handelsbanken Gold Card kunt u wereldwijd aankopen doen. Vrijwel alle aankopen zijn een jaar verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging.

Eurobetalingen

Via internetbankieren kunt u zowel in euro's als in andere valuta betalen. Een Eurobetaling naar andere landen binnen het SEPA-gebied gaat net zo gemakkelijk als een Eurobetaling binnen Nederland. Uw Eurobetaling wordt dezelfde dag verwerkt en bij de bank van de ontvanger aangeboden.

Wereldbetalingen

Via internetbankieren kunt u ook uw internationale betalingen uitvoeren. Een Wereldbetaling gebruikt u voor betalingen in euro's buiten het SEPA-gebied, of voor betalingen in andere valuta binnen of buiten het SEPA-gebied. Kijk hier voor het overzicht van de uiterste aanlever- en verwerkingstijden.  

iDEAL

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U betaalt via de Particulier Mobiel Bankieren app of Particulier Internet Bankieren. iDEAL is een directe online overboeking van uw bankrekening naar de bankrekening van een webwinkel. 

Euro-incasso

Een Euro-incasso gebruikt u om rekeningen automatisch te betalen. Met een incassomachtiging geeft u de ontvanger toestemming om het afgesproken bedrag bij u te incasseren. Ook geeft de machtiging ons toestemming om de Euro-incasso van uw betaalrekening af te schrijven. Zo betaalt u uw rekeningen automatisch op tijd. 

PSD2

eu stjärnor i en ring med ett låst hänglås i mitten

PSD2 is voor Nederland op 19 februari 2019 ingegaan. Met de start van PSD2 kunnen ook andere bedrijven dan banken u betaaldiensten aanbieden. Dit betekent dat u meer keuze krijgt in hoe u online of in de winkel betaalt. En of dat via de bank gaat of via een andere partij. Ook kunt u een bedrijf toegang geven tot de informatie op uw betaalrekening om bijvoorbeeld een ‘huishoudboekje’ te maken. 

Meer over PSD2