1. Over ons
  2. /
  3. Werken bij Handelsbanken
  4. /
  5. Sollicitatieproces

Sollicitatieproces

Lees meer over onze sollicitatieprocedure en sollicitatietips.

We proberen je tijdens het proces een zo goed mogelijk beeld van de functie en onze bedrijfscultuur te geven. Een zorgvuldig sollicitatieproces vinden we belangrijk om ervoor te zorgen dat jij je straks op je plek voelt.

Stap 1: 

  • Het sollicitatieproces begint bij het doornemen van de vacature waardoor je een duidelijk beeld krijgt van wat we te bieden hebben en wie we zoeken. 

Stap 2: 

  • Mocht je je herkennen in de vacature dan kan je solliciteren door jouw cv en motivatiebrief bij ons in te dienen. Twijfel je of je moet solliciteren, omdat je niet aan alle vereisten voldoet voor de rol? We stimuleren je toch te solliciteren. Niemand is perfect en misschien ben jij wel dé kandidaat die we zoeken! Nadat je je sollicitatie hebt ingediend, ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging dat we jouw cv en motivatiebrief hebben ontvangen.  
Tip: Je motivatiebrief is belangrijk voor ons. Het laat zien dat je er goed over na hebt gedacht waarom je graag bij Handelsbanken wilt werken.

Stap 3: 

  • Als we genoeg raakvlakken zien tussen jou en de functie én overtuigd zijn van jouw motivatie, dan nemen we telefonisch contact met je op. Als dit telefoongesprek voor beide kanten positief is, zetten we de procedure voort en nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek. Bij sommige functies is een case onderdeel van de procedure. Tijdens de gesprekken vinden we het belangrijk dat we een goed beeld van jou krijgen, maar dat jij ook een goed beeld van Handelsbanken krijgt. Daar nemen we graag de tijd voor. 

Stap 4: 

  • Wanneer we beide na alle gesprekken overtuigd zijn van een goede match, krijg je van ons een voorstel om in dienst te treden. In het voorstel zie je welk arbeidsvoorwaardenpakket we je kunnen bieden. Nadat je dit voorstel hebt geaccepteerd, heten we je van harte welkom bij Handelsbanken!

Stap 5: 

  • Voordat je echt bij ons aan de slag gaat, doorloop je een Pre Employment Screening, omdat integriteit voor ons belangrijk is. De screening wordt uitgevoerd door DSI en omvat onder andere verificatie van je cv en diploma's, controle op persoonlijk faillissement, afgifte van een VOG-verklaring en een integriteitstoetsing. Ook wordt er een check uitgevoerd op sanctielijsten. 

Contact

Heb je vragen over een functie of wil je meer informatie over de carrièremogelijkheden bij Handelsbanken?
Neem dan contact op met onze Corporate Recruiter Floor Schiphorst via +31 20 412 76 12.  


Open sollicitatie

vrouw aan de telefoon
Heb je jouw ideale functie niet gevonden in ons vacatureoverzicht, maar ben je wel enthousiast over Handelsbanken? Dan leren we je graag kennen.

Stuur ons een open sollicitatie via de onderstaande link. 
Open sollicitatieOpent in een nieuw venster