1. Over ons
  2. /
  3. Werken bij Handelsbanken

Werken bij Handelsbanken

Onze cultuur en waarden zijn de basis voor ons succes.
Handelsbanken is met haar Zweedse wortels en decentrale werkwijze een unieke organisatie in de Nederlandse bancaire sector. We hebben vertrouwen in en respect voor het individu. Daarom krijg je als medewerker veel verantwoordelijkheid en mag je over veel zaken zelf beslissen. Deze manier van werken zorgt voor meer betrokkenheid, voldoening en werkplezier. 

We hebben een open en informele cultuur. Door zaken vanuit verschillende perspectieven te belichten, komen we tot de beste ideeën om samen bij te dragen aan het succes van de bank. Daarom hebben we veel aandacht voor inclusie en diversiteit. We willen van elkaar leren en elkaar helpen.

Ontdek wat Handelsbanken jou te bieden heeft.
VacaturesOpent in een nieuw venster

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe het is om bij Handelsbanken te werken of over onze carrièremogelijkheden? 

Bekijk onze vacaturesOpent in een nieuw venster of neem contact op met onze Corporate Recruiter Floor Schiphorst via +31 20 412 76 12.

Een unieke omgeving voor jouw loopbaan

Open en informele cultuur

Handelsbanken heeft een open en informele cultuur. Als medewerker krijg je de ruimte voor eigen inbreng en durf je verantwoordelijkheid te nemen. We staan open om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Je staat er niet alleen voor, we bouwen samen aan de toekomst van onze bank.

Vertrouwen en verantwoordelijkheid

We zijn ervan overtuigd dat wanneer je verantwoordelijkheid neemt over je werk, dit zorgt voor een betere en snellere besluitvorming. We vertrouwen erop dat jij met jouw kennis, ervaring, achtergrond en enthousiasme het juiste wilt doen op een zo goed mogelijke manier. Dit zorgt voor betrokkenheid, voldoening en werkplezier, omdat jouw bijdrage aan het succes van onze bank zichtbaar is. 

Ontwikkeling

Binnen Handelsbanken kun je je ontwikkelen in diverse professionele rollen binnen verschillende onderdelen van de bank. Veel collega’s gingen je al voor. Ze hebben bijvoorbeeld eerst een functie bekleed op een van onze lokale kantoren en zijn daarna doorgegroeid naar een functie op ons hoofdkantoor in Amsterdam. Dit kan waardevol zijn voor jou, maar ook voor de bank. Op deze manier krijg je veel kennis van de bank, ben je breed inzetbaar en blijf je jezelf ontwikkelen.

Herken jij je in onze waarden?

Onze waarden zijn geworteld in het langetermijndenken, verantwoordelijkheid nemen, vertrouwen en respect voor collega’s en klanten. Dit is essentieel om onze medewerkers in staat te stellen te doen wat volgens hen goed is voor onze klanten. Door deze waarden na te leven, kunnen we decentraal werken, staan we dicht bij de klant en kunnen we snellere en betere beslissingen nemen. 

Herken jij je in onze manier van werken? 

Meer dan 50 jaar geleden introduceerde Jan Wallander, onze toenmalige CEO, onze unieke cultuur. Deze cultuur koestert respect voor collega’s en klanten en onderstreept het belang van samenwerking. Sindsdien is ‘een onwankelbaar geloof in mensen en hun bekwaamheid en wil om goede dingen goed te doen’ ons leidende principe. De focus die we leggen op de behoeften van onze klanten betekent dat onze werkwijze duidelijk verschilt van andere banken. We hebben geen verkoopdoelstellingen, geen productcampagnes en geen individuele bonussen. Zo blijven we steeds doen wat goed is voor de klant vanuit een langetermijnperspectief.

Werk en privé in balans

Je voelt je energieker, gemotiveerder, je presteert beter en je haalt meer voldoening uit je werk als er een goed evenwicht is tussen werk en privé. Daarom hechten we veel waarde aan een gezonde werk-privébalans. Parttime en deels vanuit huis werken behoort bij veel functies tot de mogelijkheden.

Enthousiast?

icoontje van twee schuddende handen
Herken jij jezelf in onze organisatie en heb je een interessante vacature gezien? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie.

Nadat we jouw CV en motivatiebrief hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Hoe het proces verder gaat? We leggen het graag aan je uit.
Sollicitatieproces

Inclusie en diversiteit

wereldbol met 3 mannetjes eronder
Iedere medewerker draagt bij aan het succes van onze bank. We zijn op ons best als we samenwerken in teams waar verschillende perspectieven elkaar vinden, waarin iedereen zich gehoord en gerespecteerd voelt en de kans krijgt om impact te maken. Jouw kennis, ervaring en achtergrond maakt jou uniek, samen komen we tot de beste ideeën. Wij hebben een open en informele cultuur. We willen van elkaar leren en elkaar helpen. 

Bij Handelsbanken geloven we dat iedereen bijdraagt aan en verantwoordelijkheid heeft voor het creëren van een cultuur waarin iedereen kan floreren.
Inclusie en diversiteit