Ontmoet onze mensen

Medewerkers vertellen hoe het is om voor Handelsbanken te werken.

'Er wordt altijd met je meegedacht over jouw volgende
carrièrestap binnen de bank'

Merle uit het Broek

Waarom heb je voor Handelsbanken gekozen?

Handelsbanken is een bank waarbij persoonlijk contact centraal staat. Elk kantoor heeft een eigen marktgebied en weet wat daar speelt. Zo kan er snel een besluit worden genomen, wat prettig is voor de klant. Onze klanten zijn altijd welkom voor een bakje koffie bij ons op kantoor, maar we gaan ook graag op pad om bijvoorbeeld het bedrijf of vastgoed te zien.

Wat betekent het voor jou om bij Handelsbanken te werken?

Ik ben in 2018 bij Handelsbanken begonnen als Trainee Zakelijk op kantoor Twente. Vervolgens ben ik in 2019 doorgestroomd naar de functie Accountmanager Zakelijk op kantoor Amersfoort en heb ik daarnaast ruim 2 jaar de afdeling Accounting ondersteund met diverse werkzaamheden. Sinds februari 2022 ben ik werkzaam als Kredietanalist op het hoofdkantoor. 

Op kantoor werken we in kleine teams, wat erg fijn is. Je krijgt al snel veel zelfstandigheid. Er hangt een gezellige werksfeer, met een echt 'teamgevoel', waarbij iedereen elkaar wil helpen. Er wordt altijd tijd gemaakt voor een praatje. Er zijn veel mogelijkheden om je binnen de bank te ontwikkelen, zowel door verschillende functies te vervullen als door het volgen van trainingen en cursussen. Er wordt altijd met je meegedacht over jouw volgende carrièrestap binnen de bank. Ik vind dat erg waardevol. 

Merle uit het Broek
Kredietanalist, hoofdkantoor Amsterdam

'Je krijg een hoge mate van vrijheid om je functie
zo goed mogelijk te vervullen'

Patricia Schwalbach

Waarom heb je voor Handelsbanken gekozen?

Het is prettig te werken voor een werkgever met een open cultuur en waar je gewaardeerd wordt voor initiatief. Je krijg veel eigen verantwoordelijkheid en een hoge mate van vrijheid om je functie zo goed mogelijk te vervullen. Daarnaast werk je actief mee aan de ontwikkeling van Handelsbanken in Nederland.

Handelsbanken biedt veel ontwikkelingsmogelijkheden. Zo kun je je als kantoormedewerker ontwikkelen binnen een kantoor, maar ook een volgende functie vervullen op het hoofdkantoor en visa versa. Het wordt gewaardeerd als je je ook in de breedte ontwikkelt. Dat spreekt me erg aan. 

Wat betekent het voor jou om bij Handelsbanken te werken?

Werken bij Handelsbanken betekent voor mij het samen naar een doel toewerken met onderling vertrouwen en respect, gericht op de meest duurzame oplossing voor de klant en de bank. In ons werk staat de klant centraal, daarom werken we zoveel mogelijk decentraal. 

Hoewel er hard gewerkt wordt, is de sfeer ontspannen. Iedereen heeft zijn eigen taken, maar we werken aan dezelfde langetermijndoelen: tevreden klanten en een gezonde bedrijfsvoering. Handelsbanken heeft geen hiërarchische organisatie.

Leidinggevenden zijn veelal meewerkende voormannen en -vrouwen. Je helpt je medewerkers bij hun ontwikkeling en ondersteunt hen in het bereiken van hun doelen. Net als de leidinggevende hebben ook zij een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. 

Patricia Schwalbach
Directielid Optimix Vermogensbeheer NV, onderdeel van Handelsbanken

‘Daar waar je bij andere banken een nummer bent,
ben je hier echt een persoon’

Allan Redjopawiro

Waarom heb je voor Handelsbanken gekozen?

Na 11 jaar bij mijn vorige werkgever te hebben gewerkt, kwam ik via detachering bij Handelsbanken terecht. Spannend, maar het voelde gelijk als een warm bad. Op mijn eerste dag werd ik rondgeleid over de verschillende afdelingen op het hoofdkantoor. Wat mij opviel was de toegankelijkheid en vriendelijkheid van de collega's, inclusief de CEO. Ik voelde mij zeer welkom en dit gevoel heb ik nog steeds. Na een korte detacheringsperiode, kon ik echt de overstap maken naar Handelsbanken. Een kans die ik met beide handen heb aangegrepen. 

Wat betekent het voor jou om bij Handelsbanken te werken?

Wat mij erg aanspreekt is, dat Handelsbanken een bank is, zoals je tegenwoordig niet vaak meer ziet. Service en persoonlijke bediening staan bij ons hoog in het vaandel. Daar waar je bij andere banken een nummer bent, ben je hier echt een persoon. Al onze klanten hebben een persoonlijke accountmanager. Een vast aanspreekpunt, waar zie je dat nog?

Verder vind ik het fijn dat je vrij snel veel verantwoordelijkheid krijgt en dat er naar je wordt geluisterd. Handelsbanken is een bank in ontwikkeling. Zo is de afdeling waar ik werk - Financial Crime Prevention - de laatste tijd flink gegroeid. Tegelijkertijd krijg je zelf ook ruimte om te groeien en je te ontwikkelen. 

Allan Redjopawiro
Medewerker Transactiemonitoring, hoofdkantoor Amsterdam