1. Particulier
  2. /
  3. Vastgoed financieren
  4. /
  5. Vastgoedhypotheek
Geld lenen kost geld

Vastgoedhypotheek

Investeren in vastgoed om te verhuren.

Kenmerken Vastgoedhypotheek

twee vrouwen bekijken huizen maquete
  • Voor particulieren die starten met investeren in vastgoed om te verhuren. 
  • Voor particulieren die hun vastgoedportefeuille willen uitbreiden of bestaand vastgoed willen herfinancieren. 
  • Een vaste rente die maximaal tien jaar gelijk blijft, of een variabele rente.
  • Mogelijke aflossingsvormen zijn lineair of aflossingsvrij.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de Vastgoedhypotheek? Neem dan contact op met het Handelsbanken-kantoor bij u in de buurt.  
Vind uw kantoor

Van kennismaking naar hypotheekadvies

Bij de investering in vastgoed of herfinanciering van uw bestaande vastgoed komt veel kijken. Om u te helpen, gaan we graag met u in gesprek. In het kennismakingsgesprek bekijken we samen uw financiële situatie en uw wensen. 

De volgende stap naar een lening is het hypotheekadvies. In deze stap stelt uw accountmanager een adviesrapport samen. Hierin leest u wat uw persoonlijke en financiële situatie is, welke wensen u heeft, welke zekerheden u afgeeft en welke risico’s u accepteert. Ook leest u wat de gevolgen zijn als u bijvoorbeeld werkloos of arbeidsongeschikt wordt, met pensioen gaat of overlijdt. 

Van advies naar hypotheekofferte

Sluit het adviesrapport aan op uw wensen? Voldoen alle documenten die wij van u hebben gevraagd aan de voorwaarden? En wilt u van ons een lening? Dan maken wij hiervoor een offerte.

In de offerte staan bijvoorbeeld alle afspraken over de lening, kosten, zekerheden en informatie die we van u krijgen. Heeft u de offerte gelezen en accepteert u onze lening? Dan ondertekenen we samen de offerte. Op dat moment is er sprake van een overeenkomst. De offerte is standaard drie maanden geldig. Wilt u dat de offerte langer geldig blijft? Dan zijn hier kosten aan verbonden.

Actuele rentetarieven Vastgoedhypotheek

procent
Bekijk onze actuele hypotheekrentes van de Vastgoedhypotheek. 
Deze percentages gelden alleen voor een lening die u gebruikt voor de aankoop van vastgoed om te verhuren of herfinanciering van uw bestaande vastgoed. 
Actuele hypotheekrentes

Aflossingsvormen

U heeft verschillende mogelijkheden om uw lening voor de Vastgoedhypotheek terug te betalen. De mogelijke aflossingsvormen voor de Vastgoedhypotheek zijn lineair en aflossingsvrij, met een maximale duur van tien jaar. Leent u meer dan € 600.000 dan is de maximale duur van de lening vijf jaar en in uitzonderlijke gevallen zeven jaar. 

Vaste of variabele rente

Bij een vaste rente blijft uw rentepercentage gelijk voor de periode die u met ons afspreekt. Bij de Vastgoedhypotheek kunt u kiezen uit een vaste rente die maximaal tien jaar gelijk blijft. Leent u meer dan  € 600.000 dan is de maximale rentevastperiode vijf jaar en in uitzonderlijke gevallen zeven jaar. Ook kunt u kiezen voor een variabele rente die meebeweegt met de marktrente. 

Verandert uw situatie

Een lening neemt u voor een langere periode. Verandert uw situatie tijdens de duur van uw lening? Wilt u uw lening aanpassen, of een tweede lening nemen? Of kunt u uw lening niet meer betalen? Bespreek veranderingen in uw situatie zo snel mogelijk met uw accountmanager. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Als particulier investeren in grotere vastgoedportefeuilles?

Heeft u als particulier een grotere vastgoedbeleggingsportefeuille?
En investeert u vaker in verhuurd of te verhuren vastgoed? 

De Professioneel Vastgoedlening is misschien een interessante mogelijkheid voor u. 

Bespreek de mogelijkheden met uw accountmanager op het Handelsbanken-kantoor bij u in de buurt. 

Vind uw kantoor