Geld lenen kost geld

Vastgoedhypotheek

Investeren in vastgoed om te verhuren.
twee vrouwen bekijken huizen maquete
  • Voor particulieren die starten met investeren in vastgoed om te verhuren. 
  • Voor particulieren die hun vastgoedportefeuille willen uitbreiden of bestaand vastgoed willen herfinancieren. 
  • Ontvang mogelijk een   bij een energielabel A of beter.
  • Een vaste rente die maximaal dertig jaar gelijk blijft, of een variabele rente.
  • Mogelijke aflossingsvormen zijn lineair of aflossingsvrij.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de Vastgoedhypotheek? Neem dan contact op met het Handelsbanken-kantoor bij u in de buurt.  

Duurzaam vastgoed verdient een lagere hypotheekrente

Kantoren met zonnepanelen op het dak
Bij de (her)financiering van energiezuinig vastgoed met energielabel A of beter komt u mogelijk in aanmerking voor onze Duurzaamheidskorting van 0,10%.

Gaat u binnenkort uw vastgoed verduurzamen? Lees dan verder hoe ook ú mogelijk gebruik kunt maken van onze Duurzaamheidskorting. 

Van kennismaking naar hypotheekadvies

Bij de investering in vastgoed of herfinanciering van uw bestaande vastgoed komt veel kijken. Om u te helpen, gaan we graag met u in gesprek. In het kennismakingsgesprek bekijken we samen uw financiële situatie en uw wensen. 

De volgende stap naar een lening is het hypotheekadvies. In deze stap stelt uw accountmanager een adviesrapport samen. Hierin leest u wat uw persoonlijke en financiële situatie is, welke wensen u heeft, welke zekerheden u afgeeft en welke risico’s u accepteert. Ook leest u wat de gevolgen zijn als u bijvoorbeeld werkloos of arbeidsongeschikt wordt, met pensioen gaat of overlijdt. 

Van advies naar hypotheekofferte

Sluit het adviesrapport aan op uw wensen? Voldoen alle documenten die wij van u hebben gevraagd aan de voorwaarden? En wilt u van ons een lening? Dan maken wij hiervoor een offerte.

In de offerte staan bijvoorbeeld alle afspraken over de lening, kosten, zekerheden en informatie die we van u krijgen. Heeft u de offerte gelezen en accepteert u onze lening? Dan ondertekenen we samen de offerte. Op dat moment is er sprake van een overeenkomst. De offerte is standaard drie maanden geldig. Wilt u dat de offerte langer geldig blijft? Dan zijn hier kosten aan verbonden.

Actuele rentetarieven Vastgoedhypotheek

procent
Bekijk onze actuele hypotheekrentes van de Vastgoedhypotheek. 
Deze percentages gelden alleen voor een lening die u gebruikt voor de aankoop van vastgoed om te verhuren of herfinanciering van uw bestaande vastgoed. 

De Nederlandse vastgoedmarkt 2024

Enkele highlights uit het onderzoek van Handelsbanken onder 776 particuliere vastgoedbeleggers: 
  • Vastgoedbeleggers zijn van plan meer panden te verkopen dan te kopen.
  • De belangrijkste redenen voor verkoop zijn wet- en regelgeving en onzekerheid over overheidsbeleid.
  • Veel particuliere vastgoedbeleggers vinden dat de kosten van verduurzaming van hun panden niet opwegen tegen de baten. 
  • De Handelsbanken Vastgoedbeleggers Monitor laat zien dat vastgoedbeleggers licht positief zijn over de verwachte rendementen van hun vastgoedbeleggingen.
Benieuwd naar alle resultaten uit het onderzoek? Download dan het onderzoeksrapport.

Aflossingsvormen

U heeft verschillende mogelijkheden om uw lening voor de Vastgoedhypotheek terug te betalen. De mogelijke aflossingsvormen voor de Vastgoedhypotheek zijn lineair en aflossingsvrij, met een maximale duur van dertig jaar. De maximale lening bedraagt € 600.000.

Vaste of variabele rente

Bij een vaste rente blijft uw rentepercentage gelijk voor de periode die u met ons afspreekt. Bij de Vastgoedhypotheek kunt u kiezen uit een vaste rente die maximaal dertig jaar gelijk blijft. 

Verandert uw situatie

Een lening neemt u voor een langere periode. Verandert uw situatie tijdens de duur van uw lening? Wilt u uw lening aanpassen, of een tweede lening nemen? Of kunt u uw lening niet meer betalen? 

Als particulier investeren in grotere vastgoedportefeuilles?

Heeft u als particulier een grotere vastgoedbeleggingsportefeuille?
En investeert u vaker in verhuurd of te verhuren vastgoed? 

De Professioneel Vastgoedlening is misschien een interessante mogelijkheid voor u. 

Handelsbanken Dienstenwijzer

Wij willen u graag informeren over onze dienstverlening, onze werkwijze en de kosten die hieraan verbonden zijn. In deze Dienstenwijzer leggen wij uit met wie u zaken doet en wat u van ons kunt verwachten.

Vergelijkingskaart Hypotheekaanvraag

Met de vergelijkingskaart kunt u ons makkelijk vergelijken met andere financiële dienstverleners. Zo kunt u bepalen welke dienstverlener het beste bij u past.