1. Particulier
  2. /
  3. Vastgoed financieren
  4. /
  5. Professioneel Vastgoedlening

Professioneel Vastgoedlening

Investeren in grotere vastgoedportefeuilles.

Kenmerken Professioneel Vastgoedlening

styrelserum med bord, stolar och fyra personer som sitter i ändan av bordet
  • Voor particulieren met ervaring in vastgoedbeleggen.
  • Voor grotere vastgoedbeleggingsportefeuilles.
  • De Professioneel Vastgoedlening is een maatwerkoplossing met maatwerktarieven.
  • Mogelijk is de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering (pdf) van toepassing. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de Professioneel Vastgoedlening? Neem dan contact op met het Handelsbanken-kantoor bij u in de buurt.  
Vind uw kantoor

Vaste of variabele rente

Bij een vaste rente blijft uw rentepercentage gelijk voor de periode die u met ons afspreekt. Bij de Professioneel Vastgoedlening kunt u kiezen voor een vaste rente die maximaal de gehele duur van de lening gelijk blijft. Ook kunt u kiezen voor een variabele rente die meebeweegt met de marktrente.

Rentetarieven en kosten 

Voor de Professioneel Vastgoedlening gelden maatwerktarieven. In de kredietovereenkomst staat soms een aantal extra kosten. We vragen bijvoorbeeld om een afsluitvergoeding of een beschikbaarheidsvergoeding. Voor de start van de lening is een recent taxatierapport nodig. U betaalt de kosten voor dit rapport. Ook voor het aanpassen van een bestaande lening betaalt u een vergoeding. 


Aflossingsvormen

Voor de Professioneel Vastgoedlening geldt standaard de lineaire vorm van terugbetalen, met een maximale duur van vijf jaar. Aan het einde van de duur van de lening blijft mogelijk een bedrag over dat u ons terug moet betalen (restschuld). U betaalt ons dit bedrag op dat moment terug, of u kiest voor herfinanciering. We gaan dan graag met u in gesprek over de voorwaarden waaronder u de lening kunt voortzetten. 
U mag de lening eerder terugbetalen. U betaalt ons hiervoor meestal een vergoeding. 

Verandert uw situatie

Een lening neemt u voor een langere periode. Verandert uw situatie tijdens de duur van uw lening? Wilt u uw lening aanpassen, of een tweede lening nemen? Of kunt u uw lening niet meer betalen? Bespreek veranderingen in uw situatie zo snel mogelijk met uw accountmanager. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 


Professioneel Vastgoedlening aanvragen

vrouw en meneer in gesprek

Aanvraagproces

De Professioneel Vastgoedlening is een maatwerkoplossing. We horen graag wat uw investeringsplannen zijn. Daarna kijken we samen met u of en hoe een vastgoedlening in uw financiële situatie past. Voor de aanvraag van de lening hebben we meer informatie van u nodig. Uw accountmanager bespreekt met u welke informatie dat is en geeft u een schatting van de kosten en de duur van de aanvraag. Is onze lening niet de oplossing voor u? Dan kijken we of we u kunnen doorverwijzen naar een mogelijkheid buiten Handelsbanken. 

Heeft u geen grote vastgoedbeleggingsportefeuille, maar wilt u wel als particulier investeren in vastgoed? Mogelijk is de Vastgoedhypotheek iets voor u. 

Bespreek de mogelijkheden met uw accountmanager op het Handelsbanken-kantoor bij u in de buurt. 
Vind uw kantoor