1. Particulier
 2. /
 3. Vastgoed financieren
 4. /
 5. Aflossingsvormen Professioneel Vastgoedlening

Aflossingsvormen Professioneel Vastgoedlening

huis met wiel

Welke aflossingsvorm past bij u?

Bij de Professioneel Vastgoedlening geldt standaard de lineaire aflossingsvorm om uw lening terug te betalen. Afhankelijk van uw situatie en wensen is soms een aflossingsvrije lening mogelijk. 


Hypotheek Annuïtair Lineair Aflossingsvrij
Professioneel Vastgoedlening - *
* Niet standaard

Lineair aflossen

 • Tijdens de duur van de lening betaalt u iedere maand een gelijk bedrag van uw lening terug; u betaalt dus steeds minder rente, waardoor u steeds lagere maandlasten krijgt.
 • Bij de Professioneel Vastgoedlening blijft bij de lineaire aflossingsvorm aan het einde van de lening mogelijk een bedrag (restschuld) over dat u moet terugbetalen of herfinancieren.

Aflossingsvrij 

 • Tijdens de duur van de lening betaalt u alleen rente.
 • Geen verplichting om de lening terug te betalen in de tijd dat de lening duurt; op het moment dat de lening stopt, betaalt u de lening in één keer helemaal terug, of u kiest voor herfinanciering.

Lineair aflossen

grafiek
Bij de Professioneel Vastgoedlening is de lineaire aflossingsvorm mogelijk. Als u kiest voor lineair terugbetalen, dan betaalt u tijdens de duur van uw lening iedere maand of iedere drie maanden rente en betaalt u elke maand of iedere drie maanden hetzelfde bedrag van de lening terug. 

Doordat u iedere maand een gelijk bedrag van uw lening terugbetaalt, gaat u steeds minder rente betalen. Hierdoor worden uw maandlasten steeds lager tijdens de afgesproken rentevastperiode. Bij de Professioneel Vastgoedlening blijft aan het einde van de lening mogelijk een bedrag (restschuld) over dat u moet terugbetalen of herfinancieren.   

Belangrijkste kenmerken van lineair aflossen:

 • De lening voor de Professioneel Vastgoedlening duurt maximaal vijf jaar, maar in sommige gevallen is een langere duur mogelijk.
 • Lineair terugbetalen is mogelijk bij zowel een vaste of variabele rente.

Aflossingsvrij

grafiek
Afhankelijk van uw situatie en wensen is soms aflossingsvrij mogelijk bij de Professioneel Vastgoedlening. Als u kiest voor aflossingsvrij dan betaalt u tijdens de duur van uw lening alleen rente. Aan het einde van de lening betaalt u in één keer uw lening terug, of u kiest voor herfinanciering. 

Belangrijkste kenmerken van aflossingsvrij:

 • De lening voor de Professioneel Vastgoedlening duurt maximaal vijf jaar, maar in sommige gevallen is een langere duur mogelijk.
 • Aflossingsvrij is mogelijk bij zowel een vaste als een variabele rente.
Meer informatie over aflossingsvrij en of dit (nog) past bij uw financiële situatie? Neem contact op met het  Handelsbanken-kantoor bij u in de buurt.