Nieuw huis kopen

Met de Woninghypotheek van Handelsbanken.

Kenmerken Woninghypotheek

Couple sitting on the floor of new house
  • Lening voor het kopen van een huis of het herfinancieren van uw bestaande woning.
  • Aflossingsvrije, lineaire of annuїtaire aflossingsvorm mogelijk, met maximale duur van dertig jaar.
  • Een vaste rente die tot maximaal dertig jaar gelijk blijft of een variabele rente. 
  • bij een energielabel A of beter.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de Woninghypotheek? Neem dan contact op met het Handelsbanken-kantoor bij u in de buurt.  

Duurzaam wonen verdient een lagere hypotheekrente

landschap met zonnepanelen
Bij de (her)financiering van een energiezuinige woning met energielabel A of beter komt u in aanmerking voor onze Duurzaamheidskorting van 0,10%.

Gaat u binnenkort uw woning verduurzamen? Lees dan verder hoe ook ú mogelijk gebruik kunt maken van onze Duurzaamheidskorting. 

Van kennismaking naar hypotheekadvies

Bij de aankoop van een woning komt veel kijken. Om u te helpen, gaan we graag met u in gesprek. In het kennismakingsgesprek bekijken we samen uw financiële situatie en uw wensen.

De volgende stap naar een lening is het hypotheekadvies. In deze stap stelt uw accountmanager een adviesrapport samen. Hierin leest u wat uw persoonlijke en financiële situatie is, welke wensen u heeft, welke zekerheden u afgeeft en welke risico’s u accepteert. Ook leest u wat de gevolgen zijn als u bijvoorbeeld werkloos of arbeidsongeschikt wordt, met pensioen gaat of overlijdt. 

Van advies naar hypotheekofferte

Sluit het adviesrapport aan op uw wensen? Voldoen alle documenten die wij van u hebben gevraagd aan de voorwaarden? En wilt u van ons een lening? Dan maken wij hiervoor een offerte.

In de offerte staan alle afspraken over de lening, kosten, zekerheden en informatie die we van u krijgen. Heeft u de offerte gelezen en accepteert u onze lening? Dan ondertekenen we samen de offerte. Op dat moment is er sprake van een overeenkomst. De offerte is standaard drie maanden geldig. Wilt u dat de offerte langer geldig blijft? Dan zijn hier kosten aan verbonden.  

Hypotheekadvies Woninghypotheek

hypotheek advies gesprek op kantoor

U heeft een huis op het oog dat u wilt kopen. Misschien heeft u zelf al een idee hoeveel u maximaal kunt lenen. Het is tijd voor de volgende stap: de hypotheek aanvragen. Maar welke lening past bij u? En kiest u voor een vaste of variabele hypotheekrente?

Bespreek de mogelijkheden met uw accountmanager op het Handelsbanken-kantoor bij u in de buurt. 

Aflossingsvormen

Welke aflossingsvorm past bij u? U kunt bij Handelsbanken kiezen uit drie aflossingsvormen: annuïtair, lineair of aflossingsvrij. Welke aflossingsvorm het beste bij u past is afhankelijk van de lening, uw situatie en wensen.

Vaste of variabele rente

Bij een vaste rente blijft uw rentepercentage gelijk voor de periode die u met ons afspreekt. Bij de Woninghypotheek kunt u kiezen uit een vaste rente die maximaal dertig jaar gelijk blijft. Ook kunt u kiezen voor een variabele rente die meebeweegt met de marktrente. 

Verandert uw situatie

Een lening neemt u voor een langere periode. Verandert uw situatie tijdens de duur van uw lening? Wilt u uw lening aanpassen, of een tweede lening nemen? Of kunt u uw lening niet meer betalen? Bespreek veranderingen in uw situatie zo snel mogelijk met uw accountmanager.

Actuele rentetarieven Woninghypotheek

procent
Bekijk onze actuele hypotheekrentes van de Woninghypotheek. 
De percentages gelden alleen voor een lening die u gebruikt voor de aankoop of herfinanciering van uw eigen woning (hoofdverblijf).

Vergelijkingskaart Hypotheekaanvraag

Met de vergelijkingskaart kunt u ons makkelijk vergelijken met andere financiële dienstverleners. Zo kunt u bepalen welke dienstverlener het beste bij u past.