Antivirus

Computergebruik is veranderd sinds de introductie van breedbandverbindingen. Een toenemend aantal mensen gebruikt zijn computer dagelijks en houdt deze verbonden met het internet, ook wanneer deze niet gebruikt wordt. Als uw computer constant online is, kan dit een beveiligingsrisico met zich meebrengen voor de eigenaar en andere internetgebruikers.

Wat is een virus?

De meest voorkomende bedreiging voor uw computer is een virus. Een virus bestaat uit kleine geprogrammeerde deeltjes die zich hechten aan andere programma’s. Sommige virussen zijn opzettelijk verborgen in programma’s terwijl andere onopzettelijke programmeerfouten zijn.

Verantwoordelijkheid

Als internetgebruiker moet u nadenken over uw verantwoordelijkheid tegenover andere internetgebruikers om uw computer veilig te houden. Op deze manier draagt u niet bij aan de verspreiding van een virus. 

Als uw computer is geïnfecteerd

Een computer waarop een zogenaamd ‘remote control program’ of andere virussen zijn geïnstalleerd, kan niet worden gebruikt om in te loggen op internetbankieren bij Handelsbanken.

Wat moet u doen?

Vermoedt u dat uw computer is geïnfecteerd log dan zo snel mogelijk uit op internetbankieren.

Vervolgens raden we u aan om:

  • Contact op te nemen met onze  om uw toegang tot internetbankieren te blokkeren. 
  • Uw antivirusprogramma op te starten en alle virussen te verwijderen, voordat u internetbankieren weer gebruikt.