startknop met een raket

Met uw stichting beleggingsdoelen halen via Optimix?

Ook in 2024 en de jaren daarna wil uw stichting of vereniging de gestelde doelstellingen behalen. Maar hoe zorgt u ervoor dat in een continu veranderende wereld, er altijd iemand naast u staat met kennis van zaken?

In Handelsbanken-dochter Optimix Vermogensbeheer vindt uw stichting of vereniging een partner die u helpt bij het realiseren van uw doelstellingen. 
Publicatiedatum 30 januari 2024
Leestijd: 1 minuten
----------------------------------------

Nederland kent talloze stichtingen en verenigingen. Het merendeel hiervan heeft ook belegbaar vermogen beschikbaar. Maar het daadwerkelijk zetten van de stap om te gaan beleggen, kan groot zijn. Want hoe en waarin ga je als stichting of vereniging beleggen? En moet dit ook worden vastgelegd in een beleggingsstatuut? 

Continuïteit en duurzaamheid gewaarborgd

Het in stand houden van het vermogen van een stichting of vereniging is een grote verantwoordelijkheid. Ons team van specialisten stelt (indien gewenst) een passend beleggingsstatuut op. Daarbij houden we rekening met de doelstellingen van uw stichting of vereniging, aangevuld met duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en -criteria. Op deze manier richten we uw beleggingen in op de maatschappelijke doelen die u belangrijk vindt. Zo werken we echt samen aan een duurzame relatie en toekomst. 

Unieke mix

Optimix biedt met haar Stichtingen Desk een partner die u helpt bij het beantwoorden van vraagstukken die het vermogen van uw stichting of vereniging met zich meebrengt. Bijvoorbeeld rond duurzaamheid, risico’s en kosten. Maar we gaan verder dan dat. Met een toegewijd team dat zich specifiek richt op stichtingen en verenigingen hebben wij een netwerk opgebouwd van accountants, fiscalisten en andere ondersteunende organisaties. Zodat wij u precies dat maatwerk kunnen bieden dat u nodig heeft. En maatwerk is voor uw stichting of vereniging al eerder mogelijk dan u denkt. 

Solide speler

Optimix Vermogensbeheer, opgericht in 1983, is onderdeel van Handelsbanken. Met haar Zweedse wortels is Handelsbanken sinds 2002 actief in Nederland als persoonlijke relatiebank. Handelsbanken heeft een goede kapitaalpositie en een laag risicoprofiel en is met een sterke internationale kredietwaardering (Fitch: AA, S&Ps: AA-, Moody’s: Aa2) de veiligste commerciële bank van Europa (Global Finance, 2023).

Interesse?

Neem dan contact op met Frits Willems(06 12 06 64 19) of Erik Boelm (06 51 69 54 62), beiden senior relatiebeheerder Stichtingendesk. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw contactpersoon op uw
Telefoon met unknown beller

Pas op voor oplichters 

Oplichters kunnen u bellen, en doen alsof ze een medewerker van de bank zijn. Bijvoorbeeld van onze fraudedesk. En echt, het kan de beste overkomen. Lees verder voor een voorbeeld uit de praktijk, en tips om oplichting te voorkomen.
voetbal in goal

Gaat de beleggersmarkt scoren in 2024?

Voor vermogensbeheerders voelde een groot deel van 2023 aan als een voetbalwedstrijd, waarbij de uitgang al lonkte lang voordat het laatste fluitsignaal had geklonken. De score viel tegen en ook de sfeer was niet bepaald feestelijk te noemen.

draak

Wat brengt 2024 voor de rentemarkt?

Het Chinees Nieuwjaar begint dit jaar op 10 februari en is het belangrijkste feest van het jaar in de Chinese cultuur. Het Jaar van de Draak wordt vaak geassocieerd met kracht, geluk en voorspoed. Wat zal het Jaar van de Draak brengen voor de rentemarkt?
plantje in woestijn

Waardevermindering woningmarkt door klimaatrisico’s

Er wordt steeds meer gesproken over klimaatrisico’s en wat dit met de waarde van vastgoedobjecten doet. Zo heeft woningtaxatiebedrijf Calcasa onlangs een rapport naar buiten gebracht waaruit bleek dat de woningmarkt maar liefst € 325 miljard (10%) minder waard zou zijn wanneer klimaatrisico’s worden meegenomen. Wat betekent dit voor de vastgoedbezitter?