Handelsbanken als werkgever

twee collegas van handelsbanken in overleg

Publicatiedatum 24 november 2022
Leestijd: 2 minuten
----------------------------------------

Hoe is het nu echt om bij Handelsbanken te werken? We nemen je graag mee voor een kijkje in de Handelsbanken-keuken waar we altijd op zoek zijn naar nieuw talent! 

Onze werkwijze

Dankzij onze decentrale werkwijze krijgen medewerkers bij Handelsbanken veel verantwoordelijkheid en vrijheid om beslissingen te nemen. Deze manier van werken is uniek binnen de Nederlandse bancaire sector. Een open cultuur en persoonlijk contact, zowel binnen kantoor als naar klanten toe, staan bij ons voorop. Patricia Schwalbach, Directielid bij Optimix Vermogensbeheer, en daarvoor Kantoordirecteur van Handelsbanken Arnhem, verwoordt het zo: ”Werken bij Handelsbanken betekent voor mij het samen naar een doel toewerken met onderling vertrouwen en respect, gericht op de meest duurzame oplossing voor de klant en de bank. In ons werk staat de klant centraal, daarom werken we zoveel mogelijk decentraal.”

Er wordt gewerkt in kleine teams en medewerkers krijgen veel ruimte om zichzelf te ontwikkelen op een manier die bij hen past, bijvoorbeeld door het volgen van cursussen en trainingen. Medewerkers op onze lokale kantoren wonen veelal ook in hetzelfde marktgebied, waardoor zij de mogelijkheid hebben om duurzame relaties met hun klanten op te bouwen.

Stabiliteit & duurzaamheid

Met een goede kapitaalpositie, een laag risicoprofiel en een sterke internationale kredietwaardering behoort Handelsbanken tot de meest solide banken van Europa. Zo worden er bijvoorbeeld alleen financieringen verstrekt die we verantwoord achten voor de klant én de bank. Ook werken we via onze 2040 zero-emissiedoelstelling actief aan duurzaamheidsambities met betrekking tot onze financieringen, beleggingen, energieverbruik en zakelijke reizen. Lees verder over onze duurzaamheidsdoelstellingen

Werken bij Handelsbanken…

“…is de ruimte krijgen om jezelf te ontwikkelen en te groeien”, zegt Allan Redjopawiro, medewerker Transactiemonitoring. “Ik vind het fijn dat je vrij snel veel verantwoordelijkheid krijgt en dat er naar je wordt geluisterd. Handelsbanken is een bank in ontwikkeling. Zo is de afdeling waar ik werk - Financial Crime Prevention - de laatste tijd flink gegroeid.”

Handelsbanken heeft op dit moment een breed aanbod aan vacatures. Denk bijvoorbeeld aan account- en productmanagers, risk- en financial controllers, juristen, information security officers en CDD-analisten. Bekijk het volledige vacature overzicht

Herken jij jezelf in onze organisatie of ken je iemand die uitstekend bij onze werkwijze zou kunnen passen? Kijk voor meer inforamtie op Werken bij Handelsbanken

'Er wordt altijd met je meegedacht over jouw volgende carrièrestap binnen de bank'

Merle uit het Broek

Merle uit het Broek, Kredietanalist 

Op kantoor werken we in kleine teams, wat erg fijn is. Je krijgt al snel veel zelfstandigheid. Er hangt een gezellige werksfeer, met een echt 'teamgevoel', waarbij iedereen elkaar wil helpen. Er wordt altijd tijd gemaakt voor een praatje. Er zijn veel mogelijkheden om je binnen de bank te ontwikkelen, zowel door verschillende functies te vervullen als door het volgen van trainingen en cursussen. Er wordt altijd met je meegedacht over jouw volgende carrièrestap binnen de bank. Ik vind dat erg waardevol. 

Enthousiast?

Beker nummer een
Herken jij jezelf in onze organisatie en heb je een interessante vacature gezien? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie.

Nadat we jouw CV en motivatiebrief hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Hoe het proces verder gaat? We leggen het graag aan je uit.

Disclaimer

De informatie die is opgenomen in deze publicatie is uitsluitend bestemd voor algemene doeleinden. Met uw individuele specifieke omstandigheden is geen rekening gehouden. De informatie kan niet worden beschouwd als een juridisch, financieel, fiscaal, beleggings- of ander advies. Deze publicatie is geen aanbod en u kunt aan deze publicatie geen rechten ontlenen.