1. Over ons
  2. /
  3. Duurzaamheid

Duurzaamheid

Verantwoordelijkheid nemen voor mens, milieu en maatschappij.

Onze duurzame aanpak

Bij Handelsbanken begrijpen we de impact die we hebben op de samenleving, het milieu en de financiële markten. Het nemen van verantwoordelijkheid en het kijken naar de lange termijn, zijn daarom onlosmakelijk met ons werk verbonden. 

Dit komt tot uiting in sterke en duurzame relaties, een lage risicotolerantie en een sterk kostenbewustzijn. Onze persoonlijke benadering van bankieren en duurzaamheid zijn verweven in al onze dagelijkse activiteiten. In ons handelen als verantwoordelijke werkgever. In de keuze voor leveranciers waarmee we samenwerken. In ons streven om onze impact op het milieu te minimaliseren. In onze inzet voor verantwoord lenen en beleggen. En in de actieve rol die onze kantoren spelen in lokale gemeenschappen door het hele land. Al deze zaken helpen ons om bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

De duurzaamheidsdoelstellingen van Handelsbanken

Sustainable development goals the goals we focus on

Meetbare doelen 

Bij Handelsbanken werken we actief aan duurzaamheidsdoelstellingen die hun oorsprong vinden in het Akkoord van Parijs en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Zo streeft de bank ernaar om in 2040 CO2-neutraal te zijn. De zero-emissiedoelstelling geldt bijvoorbeeld voor onze financieringen en beleggingen, maar ook voor ons eigen energieverbruik en onze zakelijke reizen.

Duurzaamheid in onze bedrijfsvoering

Sociaal

We zijn betrokken bij onze klanten, medewerkers en de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn.

Onze rol in de maatschappij (EN)Opent in een nieuw venster
Lokale betrokkenheid

Financieel

Als bank die is gebouwd op hechte klantrelaties, kunnen we het verschil maken door verantwoorde financieringen en beleggingen.

Verantwoord financieren en beleggen

Milieu

We streven naar het verkleinen van de ecologische footprint van onze activiteiten en werken graag met klanten die onze duurzame visie delen. 

Nieuws over duurzaamheid

rivier in zweden

Duurzaamheidsverslag Handelsbanken Groep

In ons duurzaamheidsverslag leest u wat de Handelsbanken Groep in 2020 op het gebied van duurzaamheid heeft gedaan.  

blauw water wat aan een eiland meert

Het Jaarboek Duurzaamheid 2021

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is Handelsbanken opgenomen in het SAM Sustainability Yearbook, waar bedrijven een duurzaamheidsscore krijgen op basis van financiële, sociale en milieucriteria. Hiermee behoren we bij de top 15% van meest duurzame banken ter wereld.

man en vrouw praten onderaan trap in gebouw

Principes voor Verantwoord Bankieren

Om nog meer focus aan te brengen in ons werk op het gebied van klimaatverandering, hebben we ons gecommitteerd aan een aantal initiatieven van de Verenigde Naties, waaronder de Principles for Responsible Banking, de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen en het Global Compact.


Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Sustainable development goals the goals we focus on

De doelen waar we ons op focussen

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties bestaan uit 17 doelstellingen die gericht zijn op het bereiken van duurzame sociale, ecologische en financiële ontwikkeling.

We hebben ervoor gekozen om ons te concentreren op zes van deze doelen, die allemaal te maken hebben met onze kernactiviteiten. We zijn ervan overtuigd dat we via onze activiteiten een bijdrage kunnen leveren aan het bereiken van deze doelen.


Verantwoord ondernemen

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van ons dagelijks werk. We streven ernaar een verantwoordelijke bijdrage te leveren aan de samenleving en willen een positief verschil maken voor onze klanten, onze medewerkers en de maatschappij als geheel.