Accountmanager Particulier
Handelsbanken Nederland


Organisatie
Handelsbanken, opgericht in 1871, is een internationale beursgenoteerde full-service bank voor bedrijven en particulieren, actief in meer dan twintig landen. De bank kenmerkt zich door hechte en langdurige klantrelaties. In Nederland heeft Handelsbanken inmiddels 28 kantoren. Daarnaast heeft Handelsbanken in 2016 vermogensbeheerder Optimix overgenomen. Hiermee is Handelsbanken in staat een nog volwaardiger pakket aan particuliere producten en diensten aan te bieden aan haar klanten.

Doel
Het doel van de bank is het realiseren van een hogere winstgevendheid dan het gemiddelde van andere banken in de thuismarkten. Handelsbanken heeft deze doelstelling in de afgelopen 40 jaar steeds weten te bereiken door een permanente focus op klanttevredenheid en het zo laag mogelijk houden van kosten.

Decentralisatie
De visie van Handelsbanken is gebaseerd op een sterk gedecentraliseerde organisatie: het kantoor ís de bank. Lokale kantoren dragen dan ook de volledige commerciële verantwoordelijkheid over hun klanten. Succes van een kantoor wordt gedefinieerd aan de hand van verhoudingen tussen kosten en baten, klanttevredenheid, persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers en een uitstekende administratieve organisatie.

Accountmanager Particulier
Vanwege onze groei zijn we voor ons kantoor Utrecht op zoek naar een ervaren Accountmanager Particulier.

Verantwoordelijkheden
Voor deze functie zoeken wij een echte teamspeler die samen met de collega’s de bestaande klanten bedient en meehelpt nieuwe klanten aan Handelsbanken te binden. De Accountmanager acquireert en adviseert particuliere relaties op het gebied van hypotheken. Tevens analyseert en beoordeelt de nieuwe collega risico’s en schrijft ook de kredietvoorstellen. Het ontwikkelen van hechte klantrelaties en het signaleren van ontwikkelingen in de markt en het vertalen van behoeften van klanten naar bancaire oplossingen is onderdeel van de functie, evenals de administratieve afwerking van de transacties.

Profiel
  • Relevante afgeronde vooropleiding;
  • Vakbekwaamheid moet geborgd zijn door Wft diploma’s (Wft Basis, Consumptief Krediet, Hypothecair Krediet, Vermogen);
  • Minimaal 5 jaar recente werkervaring in advisering aan particuliere relaties;
  • Affiniteit met het voeren van hypotheek adviesgesprekken en uitwerking hiervan in adviesrapporten;
  • Succesvol in het opbouwen van een eigen relatie netwerk in de omgeving van Utrecht en het onderhouden hiervan;
  • Woont en werkt in de directe omgeving van het kantoor Utrecht;
  • Ondernemend, hands-on, analytisch, resultaat- en klantgericht, flexibel en een team speler;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands.
Ons aanbod
Een interessante, brede en dynamische functie in een op groei gerichte organisatie. Goede arbeidsvoorwaarden en een prettige werkomgeving.

Contact
Is dit jouw profiel en ben je geïnteresseerd in een carrière bij Handelsbanken? Neem dan contact op met Robert van der Kolk, Kantoordirecteur Utrecht via 030 – 275 0431 of Tom Blekemolen, Recruiter via 020 – 412 7760. Sollicitaties voorzien van cv en motivatiebrief kun je sturen naar:HR.Recruiting@handelsbanken.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

© Svenska Handelsbanken AB (publ)
» Privacy notice