Accountmanager Particulier, Amsterdam Centrum
Handelsbanken Nederland


Organisatie
Handelsbanken, opgericht in 1871, is een internationale beursgenoteerde bank voor particulieren en bedrijven. De bank heeft meer dan 800 kantoren in haar zes thuismarkten (Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Finland, Noorwegen en Nederland). Wereldwijd is de bank actief in meer dan twintig landen. In Nederland is de bank sterk in hypotheken, financieringen en vermogensbeheer. Handelsbanken telt in Nederland inmiddels 29 kantoren en ruim 300 medewerkers.Het doel van de bank is het realiseren van een hogere winstgevendheid dan het gemiddelde van een benchmark van andere banken in de thuismarkten. Handelsbanken heeft deze doelstelling in de afgelopen 40 jaar steeds weten te bereiken door een permanente focus op klanttevredenheid en het zo laag mogelijk houden van de kosten. Handelsbanken is een bank met een sterk gedecentraliseerde en kostenefficiënte manier van werken. Kantoren kunnen lokaal, dicht bij de klant, met een grote mate van zelfstandigheid beslissingen nemen. De langetermijnrelatie met klanten en direct persoonlijk contact staan hierbij voorop.

Accountmanager Particulier
Voor ons kantoor Amsterdam Centrum zijn wij op zoek naar een (ervaren) Accountmanager Particulier. Voor deze functie zoeken wij iemand die samen met onze collega’s van Handelsbanken Amsterdam Centrum onze bestaande klanten bedient en meehelpt nieuwe klanten aan Handelsbanken te binden. De Accountmanager acquireert en adviseert particuliere relaties op het gebied van hypotheken binnen ons marktgebied. Tevens analyseert en beoordeelt de nieuwe collega risico’s en schrijft kredietvoorstellen. Het ontwikkelen van hechte klantrelaties, het signaleren van ontwikkelingen in de markt en het vertalen van behoeften van klanten naar bancaire oplossingen is onderdeel van de functie, evenals de administratieve afwerking van de transacties.

Profiel
  • Hbo/wo werk- en denkniveau;
  • Enige jaren werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • In het bezit van / studerend voor Wft diploma’s (Basis, Consumptief Krediet, Hypothecair Krediet, Vermogen) of bereid deze snel te behalen;
  • Kredietkennis & ervaring in het schrijven van kredietvoorstellen;
  • Kennis van vastgoed(financiering) en/of beleggingskennis is een pre;
  • Succesvol in het opbouwen van een eigen relatienetwerk en het onderhouden hiervan;
  • Bij voorkeur woonachtig in- en affiniteit met het marktgebied van ons kantoor (regio Amsterdam);
  • Ondernemend, analytisch, resultaat- en klantgericht, flexibel en collegiaal;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Ons aanbod
Een interessante, brede en dynamische functie in een op (persoonlijke) groei gerichte organisatie. Goede arbeidsvoorwaarden en een prettige werkomgeving. Deze baan biedt de kandidaat de kans om een bestaande klanten portefeuille over te nemen en daarnaast vanuit onze nieuwe plek aan de Keizersgracht mee te werken aan de groei van ons kantoor in het veelzijdige marktgebied. De portefeuille bestaat uit zowel relaties met woonhuishypotheken als particuliere vastgoedbeleggers. Je zit om tafel met vermogende klanten met een goed netwerk in Amsterdam. Het type klant vraagt van jouw kant om een stevige gesprekspartner te zijn of je hierin te willen ontwikkelen. Ook biedt de portefeuille de ruimte om te groeien met nieuwe klanten.

Contact
Is dit jouw profiel en ben je geïnteresseerd in een carrière bij Handelsbanken? Neem dan contact op met onze kantoordirecteur, Jasper Klok via 06 83 69 70 30, of onze HR-contactpersoon, Tom Blekemolen via 020 412 77 60. Sollicitaties voorzien van cv en motivatiebrief kun je sturen naar:HR.Recruiting@handelsbanken.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Terug
© Svenska Handelsbanken AB (publ)
» Privacy notice