Medewerker Transactiemonitoring, Hoofdkantoor te Amsterdam-Zuidoost
Handelsbanken Nederland


Over Handelsbanken
Handelsbanken, opgericht in 1871, is een internationale beursgenoteerde bank voor particulieren en bedrijven. De bank heeft meer dan 800 kantoren in haar zes thuismarkten (Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Finland, Noorwegen en Nederland). Wereldwijd is de bank actief in meer dan twintig landen. In Nederland is de bank sterk in hypotheken, financieringen en vermogensbeheer. Handelsbanken telt in Nederland inmiddels 29 kantoren en ruim 300 medewerkers.Het doel van de bank is het realiseren van een hogere winstgevendheid dan het gemiddelde van vergelijkbare banken in de thuismarkten. Handelsbanken heeft deze doelstelling in de afgelopen 46 jaar steeds weten te bereiken door een permanente focus op klanttevredenheid en het zo laag mogelijk houden van de kosten. Handelsbanken is een bank met een sterk gedecentraliseerde en kostenefficiŽnte manier van werken. Kantoren kunnen lokaal, dicht bij de klant, met een grote mate van zelfstandigheid beslissingen nemen. De langetermijnrelatie met klanten en direct persoonlijk contact staan hierbij voorop.

Medewerker Transactiemonitoring
Ter versterking van onze afdeling, welke als doel heeft financiŽle criminaliteit te voorkomen en de operationele organisatie te verbeteren, zijn wij op zoek naar een praktisch ingestelde en ervaren Medewerker Transactiemonitoring voor maximaal 40 uur per week. In de geboden functie ben je voor Handelsbanken Nederland verantwoordelijk voor het onderzoeken, vastleggen en afhandelen van mogelijk ongebruikelijke transacties en situaties. In de functie ben je verder samen met andere collega’s verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van het transactiemonitoringsysteem en de gebruikte scenario’s, welke op basis van door de bank gehanteerde risicoanalyses worden bepaald. Ook het onderhouden van deze analyses behoord tot de kern van de werkzaamheden.

Verantwoordelijkheden
 • Het dagelijks onderzoeken van mogelijk ongebruikelijke transacties vanuit het transactiemonitoring systeem.
 • Het dagelijks onderzoeken van mogelijke hits vanuit de personenscreening tegen sanctie- en andere observatielijsten.
 • Samen met collega’s verantwoordelijk zijn van het opstellen en beheren van risicoanalyses die nodig zijn voor door- ontwikkelen van bestaande en nieuwe transactiemonitoring scenario’s.
 • Het fungeren als aanspreekpunt voor de collega’s in het kantorennet en ondersteunen bij allerhande CDD/KYC vragen en werkzaamheden.
 • Het vooraf screenen van o.a. Trade Finance transacties en transacties met gesanctioneerde en/of extra hoog risicolanden.
 • Het verzorgen van rapportages voor interne afdelingen en naar de toezichthouders.
 • Overige taken en ondersteunende werkzaamheden welke behoren tot het tegengaan financiŽle criminaliteit in algehele zin.

Profiel
 • Minimaal Hbo werk- en denkniveau.
 • Relevante opleiding op het gebied van het bestrijden witwassen, terrorisme financiering en op het gebied van internationale sancties is een pre.
 • Ervaring met verwerken van data in Microsoft Excel is een pre.
 • Aantoonbaar recente kennis binnen het vakgebied, opgedaan binnen een financiŽle instelling.
 • Goede kennis van bancaire processen.
 • Accuraat en analytisch met een praktische en flexibele instelling.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.
Ons aanbod
Een interessante, brede en dynamische functie in een op (persoonlijke) groei gerichte organisatie. Goede arbeidsvoorwaarden en een prettige werkomgeving.

Contact
Is dit jouw profiel en ben je geÔnteresseerd in een carriŤre bij Handelsbanken? Neem dan contact op met de HR contactpersoon, Tom Blekemolen 020 - 412 77 60 of ons Hoofd FinanciŽle Criminaliteit Preventie & Operationele Controle, Joris van Holstein via 020 - 412 76 36.

Je sollicitatie, voorzien van cv en motivatiebrief, kun je versturen naar: HR.Recruiting@handelsbanken.nl.

Handelsbanken heeft een uniek karakter en biedt een uitdagende werkomgeving waar ondernemerschap tot bloei komt. Een werkgever waar persoonlijke ontwikkeling een plek heeft in een snel groeiende organisatie.


Terug
© Svenska Handelsbanken AB (publ)
Ľ Privacy notice