Trade Finance
Internationaal handelen zonder betalingsrisico’s
Handelsbanken kan uw onderneming ondersteunen om de leveringscondities en betalingsrisico’s in kaart te brengen. Door de inzet van de juiste betaalinstrumenten beperkt u de risico’s. Onze Trade Finance-specialisten kunnen u daarbij adviseren.

Export Documentair Incasso
Het Export Documentair Incasso is een van de manieren om betalingsrisico’s te verminderen en exporttransacties financieel af te handelen. Doet u internationale transacties met zakenpartners waarbij u meer zekerheid wilt? Met een Export Documentair Incasso kan uw afnemer pas over de handelsdocumenten (en dus ook de goederen) beschikken, als de betaling is uitgevoerd of een wissel is geaccepteerd voor betaling in de toekomst. Het Export Documentair Incasso geeft u echter nog geen garantie op betaling.

Export Letter of Credit
De Export Letter of Credit geeft u, als exporteur, de zekerheid dat de goederen na verzending ook worden betaald. De betaling vindt plaats nadat aan alle voorwaarden is voldaan. Onze Trade Finance-specialisten helpen u graag bij deze complexe internationale transacties en contractonderhandelingen.

Bankgaranties
In de (inter)nationale handel worden bankgaranties gebruikt om risico’s te verminderen. Bij de import en export van goederen is het van belang dat het risico van niet-betalen en/of niet-leveren zo veel mogelijk wordt afgedekt. Wij kunnen u adviseren bij het ontvangen of afgeven van verschillende vormen van bankgaranties.

Wilt u meer weten over het beperken van de betalingsrisico’s? Onze Trade Finance-specialisten staan voor u klaar. Neem voor meer informatie contact op met het dichtstbijzijnde Handelsbanken-kantoor.


Terug


Nieuwsbrief ‘Macro Insights’
De analisten van Handelsbanken geven hun visie op de wereldwijde economische ontwikkelingen in de maandelijkse nieuwsbrief ‘Macro Insights’. Meld u aan voor de nieuwsbrief.


© Svenska Handelsbanken AB (publ)
» Privacy notice