1. Firewall

Firewall

Handelsbanken raadt u aan een firewall op uw computer te gebruiken. Dit kan een programma zijn dat geïnstalleerd is op uw computer, maar kan ook geïntegreerd zijn in uw breedbandrouter.

Wat is een firewall? 

Een firewall beschermt uw computer tegen online aanvallen. De firewall monitort welke programma’s informatie verzenden en ontvangen via het internet. Dit betekent dat als bijvoorbeeld een kwaadaardig programma informatie probeert door te sturen vanaf uw computer, de firewall dit zal blokkeren tenzij u toestemming geeft. Als u niet zeker bent of een schadelijk programma u om toestemming vraagt kies er dan voor om het programma te blokkeren.

Hoe krijg ik een firewall? 

Firewalls zijn programma’s die ingebouwd zijn in uw computer. Als u een programma koopt met diverse beschermende functies bij een leverancier van antivirussoftware is dit meestal inclusief firewall. Het is belangrijk dat uw besturingssysteem regelmatig bijgewerkt wordt, net als uw antivirusprogramma. Als de firewall in één van deze geïntegreerd is, wordt deze automatisch bijgewerkt. 

Lees meer over veilig bankieren